Antwerpen, Kerken en Toerisme
Toerismepastoraal, Bisdom Antwerpen (TOPA vzw)

Kerstwandeling in Antwerpen 2020

Sint-Andrieskerk – Kerststal en Kerstmis 

Een doorlopend stripverhaal

Volg met ons het Bijbelverhaal en zijn personages in de glasramen van de zuidbeuk.

Ook dit jaar is de kerststal actueel. Jezus achter plexiglas, de herders en de Wijzen met een mondmasker. De herders vragen met een lege brooddoos onze aandacht voor de 10 % van onze eigen bevolking die de spreekwoordelijke eindjes moeilijk aan elkaar kan knopen. De geschenken van de Wijzen zijn wel erg nuttig.

De eerste biedt sociale vaardigheden aan in de vorm van een doosje extra mondmaskers en een meetlat die attendeert op 1,50 m sociale afstand, gecombineerd met extra sociale communicatie via gsm en tablet.

En de derde – wat had u gedacht? – staat voor de wetenschap die met het zo gegeerde vaccin komt aandraven: het grote geschenk voor 2021, hopelijk voor alle bewoners van deze planeet zonder (financieel) onderscheid.

De tweede biedt – jawel – een kersstalletje aan: kwestie van in een tijd met minder gestrikte pakjes onder de kerstboom, wat meer aandacht te besteden aan inkeer en bezinning. En waarom niet, zeker nu we niet naar de Mis van kerstmis kunnen, terug eens (samen) huisliturgie beleven? Sint-Franciscus achterna: biddend bij de kerststal.